Aardappelsalade met asperges en ham

 Aardappelsalade met asperges en ham
Bijgerecht
25 min (0 min wachten)
Gerecht voor 1 persoon
Origineel voor 6 personen

Bereiding

1.

Hak de peterselie fijn.

2.

Knip de bieslook heel fijn.

3.

Snijd de ham in reepjes.

4.

Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kopjes naar beneden, draai de asperges steeds een slag.

5.

Snijd de houtachtige onderkanten eraf.

6.

Snijd de kopjes op 4 cm af en snijd de stengels in stukjes van 1 cm.

7.

Kook de krieltjes en de aspergestukken in een pan met ruim kokend water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar.

8.

Kook de aspergekopjes in een steelplan met kokend water en wat zout in 5 minuten beetgaar.

9.

Prak het ei in een wijde schaal met een vork heel fijn en roer er 1-1.5 eetlepel citroensap met de mosterd en mayonaise erdoor.

10.

Verdun de dressing eventueel met 1-2 eetlepels water en voeg wat zout en peper naar smaak toe.

11.

Roer de peterselie, bieslook en citroenrasp erdoor.

12.

Laat de krieltjes en aspergestukjes heel even in een vergiet uitlekken en schep ze nog warm door de dressing.

13.

Schep ook de hamreepjes erdoor.

14.

Laat de salade afkoelen.

15.

Laat de aspergekopjes in een zeef uitlekken en leg ze vlak voor het serveren op de salade.

Anderen over dit gerecht

Culios Culios (20-09-2017)
Dit gerecht vind je in de keuken(s) van: Globetrotter.
 

Ingrediënten

Voor 1 personen
- witte asperges (85 gram)
- minikrieltjes (100 gram)
- gekookt ei (0.15)
- citroen (rasp en sap) (0.1)
- fijne mosterd (0.15 theelepel)
- mayonaise (0.5 eetlepel(s))
- platte peterselie (0.3 eetlepel(s))
- bieslook (0.3 eetlepel(s))
- slagersachterham (35 gram)
Home
 Mijn Culios  
 Gerechten 
    Culies     
Forum

Inloggen

E-mail adres:


Wachtwoord:

Onthoud mijn e-mail adres

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?