Italiaanse minestrone

Van Culios
Hoofdgerecht
Kooktijd: 25 minuten
Wachttijd: 0 minuten

Ingrediënten voor 1 personen
- tomatensap (0.25 liter)
- smaakverrijker voor groentesoep (0.25 pakje)
- Italiaanse roerbakgroenten (100 g)
- witte bonen (0.25 pakje)
- schelpjespasta (40 g)
- salami (40 g)
- groene pesto (0.5 eetlepels)
- citroen (0.15 stuks)
- water (0.25 liter)
- tomaten (1 stuks)

Bereiding
  1. Serveertip: Serveer de soep in wijde kommen met ciabatta en pesto.
  2. Voorbereiding: Snijd de tomaten in stukjes; Snijd de salami in blokjes; Pers de citroen en bewaar het sap.
  3. Breng in een pan het tomatensap met de afgemeten hoeveelheid water aan de kook en roer de smaakverrijker erdoor.
  4. Voeg de Italiaanse groenten, tomaten, witte bonen, pasta en salami toe en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  5. Breng de minestrone op smaak met pesto, citroensap en zout en peper.
  6. Wijntip: Lichte rode wijn, zoals Bardolino of Australische shiraz.

Reacties

Culios (22-11-2017)
Dit gerecht vind je in de keuken(s) van: Globetrotter, Vezelrijk.